Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași

Pelerinajul la Sfânta Parascheva – un drum bătătorit de drag și de credință

Când era mică nici nu știa unde e Iașul, dar o cunoștea pe Sfânta Parascheva. Sfânta Vineri, cum îi spunea mama ei. A îndrăgit-o din copilărie, iar de aproape 30 de ani nu numai că știe unde e Iașul, ci îi și pășește pragul mereu, pentru a ajunge acasă la Sfânta.

Mărioara Coroiu este din Ivești, Galați și se ocupă de organizarea pelerinajelor la Sfânta Parascheva pentru credincioșii din zona Tecuci. Prin prisma responsabilității pe care și-a asumat-o, am întâlnit-o trei zile consecutiv la rând la Cuvioasa. Privind din exterior… nu pare a fi simplu – dar, se vede treaba, nici misiune imposibilă nu este. „Mă simt mai ușurată, mă simt mai bună, mai calmă. Și asta și vreau. Să fiu un pic mai îngăduitoare. Adică, fiind conducător de grup, ai de a face cu tot felul de lume și trebuie să îi faci pe toți să vorbească aceeași limbă, să nu-i pierzi, să te înțeleagă. Venim cu câte 100, 150, 200 de persoane. Nu că am o responsabilitate foarte mare, dar cât de cât este. Îmi place ceea ce fac și-mi doresc să continui cât am să pot”.

De-a lungul timpului s-a confruntat cu probleme grave de sănătate și știe că, în soluționarea lor, Cuvioasa a avut rol important. Se bucură când descoperă că și în grupurile de pelerini pe care le coordonează sunt oameni care-și pun nădejdea în rugăciunile Sfintei Parascheva, care primesc răspuns și care nu uită, apoi, să dea slavă lui Dumnezeu. „Sunt persoane care își doreau copii, sunt persoane care nu se înțelegeau, sunt persoane care au fost arestate, sunt persoane care au venit și mi-au zis: Mulțumesc Domnului! Merg la Cuvioasa pentru a-i mulțumi pentru ajutorul dat! Și aceeași treabă vreau să fac și eu, de fiecare dată”.

Autor: Anda Elena Pintilie
Sursa: doxologia.ro
Citește și alte articole despre:

Citește și alte articole despre