Articolele zilei
Lansare de carte la Muzeul Mitropolitan din Iași: Din Răsărit în Apus – arhim. Placide Deseille

Evenimentul îi are ca invitați pe părinții ieromonahi Cassien și Silouane, viețuitori ai Mănăstirii „Sfântul Antonie cel Mare” din Franța. Traducerea și introducerea lucrării a fost făcută de prof. univ. dr. Felicia Dumas. De asemenea, cartea de față este ultima dintre lucrările publicate de  arhim. Placide Deseille, apărută în limba franceză, cu numai două luni înainte de plecarea la Domnul a marelui duhovnic francez.

„Sinceritatea și profunzimea demersului părintelui Placide, cunoașterea profundă a tradiției spirituale și teologice apusene și experiența trăirii Ortodoxiei în interiorul ei, conferă cuvintelor sale o autoritate unică, cu totul specială” – cuvântul înainte al lui Bernard Le Caro oferit cărții „Din Răsărit în Apus”.

Totodată, în cadrul lansării, vor fi prezentate și celelalte volume ce aparțin colecției părintelui Placide Deseille: „Cununa binecuvântată a anului creștin – predici la duminicile și sărbătorile anului liturgic”, „Credința în cel Nevăzut”, „Mărturia unui călugăr ortodox – convorbiri cu Jean Claude Noye” și „Monahismul ortodox – principiile de bază”.

Acestea pot fi găsite și achiziționate atât la librăriile de profil cât și pe site-ul edituradoxologia.ro

Autor: Flavius Popa
Sursa: doxologia.ro
Citește și alte articole despre: stire