Articolele zilei

Ai rădăcini. Tradiţia e COOLtură

Din programul serii a făcut parte o conferinţă cu Eugenia Stan, fost psiholog, actual meşter popular. Aceasta a recitat poezii şi le-a împărtăşit celor prezenţi câteva gânduri referitoare la importanţa tradiţiei, a conservării, promovării şi transmiterii ei către generaţiile următoare.

Tinerii din Corul „Arhanghelii“ al Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Români, filiala Iaşi, au „prevestit“ Naşterea Domnului Iisus Hristos. Colindele atorenilor ne-au purtat pe drumul stelei, pe urmele celor trei crai, dar şi prin închisorile comuniste, în dansul dubelor.

Ansamblul folcloric „Şapte Coline“ al Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din Iaşi a susţinut un moment artistic cu obiceiuri tradiţionale de iarnă; dansul babelor şi al moşilor, cu măşti specifice obiceiurilor din preajma Anului Nou.

Seara a fost încheiată cu licitaţia a 40 de tricouri cu modele tradiţionale realizate de 100 de liceeni din Iaşi pe parcursul a 6 săptămâni de ateliere. În cadrul licitaţiei au fost cumpărate şi 3 tablouri pictate de Daria Pop, elevă la Liceul de Artă „Octav Băncilă“ din Iaşi.

Fondurile strânse în urma licitaţiei sunt folosite în cadrul campaniei „Moş Crăciun prin spital“ pentru achiziţionarea a 400 de ursuleţi de pluş ce vor fi donaţi copiilor internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţe pentru Copii „Sfânta Maria“ din Iaşi.

Mulţumim pe această cale tuturor celor implicaţi în proiect: liceeni, profesori, coordonatori de ateliere şi voluntari, precum şi tuturor celor prezenţi la eveniment. (Oana Maxim, ATOR Iaşi)

Sursa: doxologia.ro
Citește și alte articole despre: